Ali Babacan'ın Macaristan potu

Ali Babacan'ın Macaristan potu



Katıldığı bir panelde Avrupa'daki ekonomiyi örnek göstererek Türkiye'nin bulunduğu ekonomik konumu değerlendiren Ali Babacan, değerlendirmesini yaparaken Macaristan'ı örnek gösterdi. Macaristan'daki krizin, siyasilarin şov yaparak olmayacak vaatlerde bulunmasından kaynaklandığını söyleyen Babacan, Macaristan Büyükelçisi'nin konuşmasını dinlediğinden habersizdi. Macaristan Büyükelçisi'nin ayağa kalkıp "Bizim ülkemizde kriz yok" demesiyle neye uğradığını şaşıran Babacan "Pot kırdık" dedi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 3. EKONOMİSİ JAPONYA
Düşünce kuruluşu SETA tarafından düzenlenen “AK Parti Dönemi Türkiye Ekonomisi” paneline katılan Babacan, Euro Bölgesi’nden ziyade Japonya’da bir krizin yaşanmaması gerektiğini belirterek, “Japonya, dünyanın 3. büyük ekonomisi. Orada olacak sarsıntı küresel felaketi de beraberinde getirir” dedi.

"POT KIRDIK"
Babacan, Avrupa ülkelerinde yaşanan krizlerin birçoğunun nedeninin siyasilerin kısa vadeli çözümler üreterek buna göre adım atmasından, siyasi şov yaparak olmayacak vaatlerde bulunulmasından kaynaklandığını belirterek, Macaristan’ı bu konuda örnek gösterdi. Konuşmasının sonunda Babacan bir sürprizle karşılaştı. Panele katılan Macaristan Büyükelçisi Janos Havari söz alarak, Babacan’ın söylediği gibi ülkesinde bir krizin olmadığını söyledi. Macaristan elçisini karşısında gören Babacan şaşırarak, ‘Pot kırdık’ ifadesini kullandı. Babacan’ın bu sözleri herkes güldürdü.


"ELEŞTİRDİM, ÇÜNKÜ.."
Babacan, Macar Büyükelçisi Havari’ye 2009 yılından bu yana G-20’de başka ülkelerin ekonomik politikalarının açıkça dile getirildiğini belirterek, “Dünya artık o kadar küçük ki bir ülkedeki problem başka ülkelere de sirayet ediyor. O yüzden ülkelerle ilgili eleştiriler yapıyoruz” dedi.

"MACARİSTAN'LA ARAMIZ HEP İYİ OLDU"
Babacan, Macaristan ile Türkiye arasında iyi ilişkiler olduğunu belirterek, Türkiye’nin NATO üyeliği için Macaristan’a destek verdiğini, yine Macaristan’ın Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ifade etti. Babacan, “Ekonomi konusunda hep dikkatli olalım diyoruz, aman bir gücenme falan olmasın” dedi. Babacan ve Büyükelçi Janos Havari arasında yaşanan diyalog hem Babacan’ı hem de salondakileri güldürdü,

Yorumlar