Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı'na Macaristan daveti


Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Kemal Yurtnaç'ı Macaristan'a davet etti. 

Yurtnaç'ı Ankara'da makamında ziyaret eden TÜMİŞAD Başkanı Şahbaz, Antalya Lara Miracle Resort Hotel'de gerçekleştirilen 'Ortak Akıl Platformu Çalıştayı'nın başarılı geçmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şahbaz, Macaristan'da ticari ve ekonomik faaliyetlerin yanında sosyal ve kültürel aktiviteler de gerçekleştirdiklerini aktarıp, "Önümüzdeki mayıs ayı içerisinde Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı ve heyetini Macaristan'da misafir etmekten büyük mutluluk duyacağız." dedi.

Son dönemde özellikle Türk Macar ilişkilerinin çok yüksek seviyelere geldiğini vurgulayan Şahbaz, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta Macaristan'ı ziyaret edecek. Sayın Başbakanımızın Macaristan'ı ziyareti çok isabetli bir döneme denk gelmekte. Türk ve Macar hükümetleri tarafından öncesinde çok iyi ön hazırlık dönemi geçirildi. Şöyle ki, 17 Eylül 2012 tarihinde TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'ın Macaristan'da Osmanlı eserlerinin onarılmasını kapsayan geniş bir ziyareti oldu. Macaristan'daki Türk tarihi eserlerinin restore edilmesi konusunda ikili protokol imzalandı. Sonrasında TBMM Başkanımız Cemil Çiçek'in, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın ve son olarak da Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ziyaretleri hep Başbakanımızın ziyaretinin alt yapısına yönelik idi. Başbakanımızın ziyareti ile Türk Macar ilişkileri dönüm noktasına ulaşacak ve taçlanacak. 2012 Kasım ayındaki Macaristan Başbakanı Schmitt Pal'in Türkiye ziyareti de her iki ülkenin birbirlerine verdikleri değeri ifade etmekte. Tabi bu üst düzey ilişkiler halka da yansımakta. Özellikle Macaristan'ın İstanbul'da ve Ankara'da genç, çok dinamik, proaktif, çalışkan ve işadamlarının bakış açısına ve ufku ile örtüşen diplomatları bulunmakta. Buda Türk ve Macar ilişkilerini ve işadamlarının işlerini kolaylaştırmakta. Bu çerçevede sizleri Macaristan'da Türk Macar İşadamları Derneğimizin davetlisi olarak görmek istiyoruz." dedi.

Başkan Kemal Yurtnaç da TÜMİŞAD'ın davetine bir heyet ile birlikte icabet ederek Macaristan'ı 2013 Mayıs ayında ziyaret etmekten duyacağı memnuniyeti ifade etti. Türkiye'deki Macar üniversite öğrencilerini artırmayı hedeflediklerini aktaran Yurtnaç, "Sosyoekonomik ve eğitim alanında Macaristan ile ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Budapeşte Ankara'ya, İstanbul'a çok yakın. Macaristan'a geldiğimizde birçok projeyi de yerinde gerçekleştirmeyi hedefleyeceğiz. YTB olarak dünyanın birçok ülkesinde projeler gerçekleştiriyoruz. Macaristan ile ortak tarih ve kültürümüzün yanında önümüzdeki dönemde birçok ortak yapacağımız iş de var." dedi. 



Yorumlar