Avrupa’nın en cesur kadını unvanlı Macaristan Kraliçesi Zriyni Ilona için buluşacağız


İzmitliler, yıllar önce ilimizde yaşayan Macaristan Kraliçesi Zriyni Ilona’yı anmak için program düzenliyorlar. Macaristan Büyükelçisi Prof. Dr. Janos Hovari ve Kültür Ateşesi Viktor Matisi, Kartepe Karetepe Çiçekliçayır’da yaşayan Macaristan Kraliçesi Zriyni Ilona’nın 310. ölüm yıl dönümü için ilimize gelecek. ÇEKÜL Başkanı Numan Gülşah, MARSİAD binasında bir basın açıklaması yaptı. Gülşah,“Osmanlı ve Macaristan’ın, Avusturya’ya karşı savaşmasının ardından 60 yaşına kadar ilimize yaşayan Avrupa’nın en cesur kadını unvanlı Macaristan Kraliçesi Zriyni Ilona için buluşacağız. Anma programı 17-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek” dedi.Bende bu haberi yayınlamaktan dolayı gurur duyuyorum değerli kardeşlerim,


PROGRAMIN DETAYLARI Aşaüıdaki gibidir,
Programın detayları hakkında bilgi veren Gülşah, “17 Şubat Pazar ve 18 Şubat Pazartesi günlerinde Macaristan Büyükelçisi Prof Dr Janos Hovari, Kültür Ateşesi Viktor Matisi ve Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss’in katılım sağlayacağı bir anma töreni düzenleyeceğiz. İlk gün Büyükşehir Müze Müdürlüğü’nde kısa bir program organize edeceğiz. Pazartesi günü ise sabah saat 09.00’da yapacağımız Valilik ziyareti ile gerçekleştireceğimi program 16.30’da son bulacak” ifadelerini kullandı.

YATIRIM MERKEZİ

MARSİAD Başkanı Bahri Odabaş da programla ilgili bilgi vererek, “Bünyemizde Türk-Macar İş Masası ofisi açıldı. Büyükelçi, Pazartesi saat 10.00’da odamızı da ziyaret edecek. Türk-Macar ilişkisi tarihsel boyutta çok önemli. Bu ilişkiyi ekonomik düzeye de taşıyacağız. Bu ofis yapılacak yatırımların merkezi olacak. En yakın zamanda da bakanımız Nihat Ergün’ün katılımı ile bir açılış yapmayı planlıyoruz. Dernekler ile ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu. 


Yorumlar

Yorum Gönder