Macaristan, Başbakan Erdoğan'ı bekliyor

Macaristan Dış İlişkiler ve Dış Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Devlet Sekreteri Peter Szijjarto, 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Şubat'ta Budapeşte'ye yapacağı ziyaretin, Türk firmalarının Macaristan'a olan ilgisini artıracağını söyledi.

İHA muhabirine konuşan Szijjarto, Başbakan Erdoğan'ın 5 Şubat tarihinde Macaristan'a gelerek, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin ve yatırımların yükseltilmesi için Macar Başbakan Viktor Orban ve heyeti ile bir dizi toplantı yapacağını söyledi. Szijjarto, "Türkiye'nin son 5 yıldaki yükselişini yakından takip ediyoruz. Sayın Başbakan Erdoğan, Macaristan'a en son 2005 yılında gelmişti. 8 yıl aradan sonra Erdoğan'ın tekrar Macaristan'a gelecek olması bizleri sevindiriyor" açıklamasında bulundu.


Yorumlar

  1. Macar ekonomisin kapisi doguya acmak istiyor. Ama Viktor Orban simdiye kadar Türkiye'ye ziyaret etmedi. Ekonomisi, politik, askeri ve her alaninda Macaristan'dan daha kuvvetli Türkiye Cumhuriyetin basbakani ikinci defa da Macaristana gelecegi cok ilginctir.
    Imre Adorján

    YanıtlaSil
  2. Bekleyelim sonuçlarını görelim,

    YanıtlaSil
  3. Imre amca o zamandan bu yana sanki daha iyi rüzgar esiyor tabı bunun yansımaları hemen olmıyacak ama gözlemim olumludur,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder