İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Macaristan Başkonsolosu Kiss ve beraberindeki heyet TSO’yu ziyaret etti. Ziyarette, TSO Başkanı Yıldırım, Avrupa Birliği standartlarında hizmet veren Sivas TSO’nun AB ülkeleriyle işbirliğine hazır olduğunu açıkladı.

İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ


HABER MERKEZİ - 18.01.2013
İşbiriğine hazırız
İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss başkanlığındaki Macaristan heyeti, TSO’yu ziyaret etti. Başkonsolos Kiss, Sivaslı işadamlarını Türkiye-Macaristan Karma Ekonomik Komisyonu tarafından Budapeşte΄de düzenlenen  "Türk-Macar İş Forumu”na davet etti. 
Türkiye ile Macaristan arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi, ortak yatırım ve işbirliği konularında TSO’yu  ziyaret eden Başkonsolos Gabor Kiss, TSO Başkanı  Osman Yıldırım ile görüştü. 
Macaristan hakkında bilgiler veren Başkonsolos Gabor Kiss, Türk işadamlarını Avrupa Birliğine üye olan ülkesine yatırıma davet etti. İşadamlarının, ürünlerini dünya pazarına ulaştırmasında sağlanacak destekler hakkında açıklamalar yapan Kiss, 5 yılda bir yapılan Türk-Macar İş Forumu’nun önemine dikkat çekti. TSO Başkanı Osman Yıldırım da Avrupa Birliği standartlarında hizmet veren Sivas TSO’nun AB ülkeleriyle işbirliğine hazır olduğunu açıkladı. 
Başkan Yıldırım, “Avrupa birliğine girmek isteyen bir ülkeyiz. Firmalarımız ise Avrupa Birliği standartlarında kaliteli üretimler yaparak, dünyanın dört bir tarafına ihracat yapmaktadır. Bu işletmelerimizin ülkenizle işbirliği yapmalarını isteriz. Sivas’ımız Avrupa Birliği ülkeleri ile iyi ilişkiler içerisinde olan bir şehirdir. Odamız bünyesinde Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve AB Bilgi Merkezi bulunmaktadır. Ayrıca, Eurochambers tarafından akredite edilmiş bir odayız. Avrupa Birliği’ne bağlı herhangi bir ülkedeki Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine hangi hizmeti veriyorsa, bizlerde Sivas’ta aynı standartta hizmeti sunmaktayız. Odamız, TOBB’da düzenlenen törenle Milano Ticaret Odası ile işbirliği protokolü imzaladı. Önümüzdeki ay içerisinde de Odalarımızda yapılacak organ seçimlerinde de ilk defa Avrupa Birliği’ndeki NACE sistemi uygulanacak. Türkiye’nin merkezindeki Sivas’ımız, AB ülkeleriyle her açıdan işbirliği yapabilecek konumdadır. Sivas heyeti olarak davetinize icabet ederek,  işadamlarımız ile birlikte ülkenizi ziyaret etmek isteriz” diye konuştu. 
Başkan  Osman Yıldırım ziyaret anısına Başkonsolos Gabor Kiss’e Sivas el sanatlarından oluşan Sivas bıçağı, kalem, taraktan oluşan set hediye etti. Gabor Kiss’te Başkan Yıldırım’a Türk Macar Bayraklı rozet ve çeşitli hediyeler sundu. 
Ziyarete, Macaristan İstanbul Ticaret Ataşesi Weisz Janos, Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı ve DEİK-DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz katıldı. 
Macar heyeti daha sonra Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan firmaları ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Yorumlar