TÜMİŞAD BUDAPEŞTE'DE ÇOCUK HASTANESİNİ ZİYARET ETTİ.


TÜMİŞAD BUDAPEŞTE'DE ÇOCUK HASTANESİNİ ZİYARET ETTİ; MİNİK ÇOCUKLARA HEDİYELER VEREREK ÇOCUKALRI SEVİNDİRDİ

Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz Macaristan'da Sağlık Bakanlığına ait Budapeşte'nin 8. Bölgesindeki  1910 yılında inşa edilmiş ikinci dünya savaşından sonra bombalanan263 doktor, 690 hemşire, 500 yardımcı elemanın çalıştığı Avrupa'nın en büyük çocuk hastanesini ziyaret ederek çocuklara hediyeler verdler.

Heim Pál Gyermekkórház çocuk hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi  Dr Nagy Anikó ile birlikte Mali İşler Grup Başkanı ve Finansal Direktör Palocz Norbert Türk ve  Macar İşadamı heyetini kapıda karşıladı.

Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Dr Nagy Anikó, TÜMİŞAD heyetinin böyle özel bir günde hastaneyi ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Dr. Nagy, hastanemiz ilk yapıldığı yıllarda kiliseye ait yetimhane olarak kullanıldı, rahibelerin hemşirelik yaptığı bir yerdi. Zamanla hastaneye dönüştü. Bu büyüklükteki hastanenin en büyük sorunu ve ihtiyacı '' organize edilememesidir.'' Ülke içerisindeki bulunan bütün hastanelerimizin sorunu aşağı yukarı aynıdır. İngiltere'de de çocuk bakımı bizden daha iyi değil. Tek farkımız ise, oradaki doktorlar bizlerden daha yüksek maaş almaktadırlar. Son yıllar içerisinde hastanemizi daha rahat hizmet alınan, sevimli hale getirmeye çalışıyoruz.

 Heim Pál Gyermekkórház  Çocuk Masal Hastanesi Olmak İstiyoruz.

'' Masal hastanesi olmak istiyoruz.'' Genelde hastanelerin boyut ve ölçekleri büyüklere göre tasarlanıyor. Bizim önümüzdeki yılki medya tanıtım planımızda bu konuda iddialı bir projemiz var. Duvarları çocuklara sevimli gelecek şekilde boyanacak, kapalı ve açık çocuk parkımız ve hayvanların da olduğu bir konsept olacak.
Budapeşte'deki acil ağır olaylara gece ve gündüz en geniş şekliyle bizim hastanemiz müdahale ediyor. İç hastalıklarda yıllık ortalama %90, ağır hastalıklarda %70 doluluğumuz olan 500 yatağımız bulunuyor. 62 Ambulansımız ile yıllık yatılı 30 000 çocuk ve ayakta 500 000 çocuk tedavi ediyoruz. Çevre ülkelerden bir çok defa hastanemize helikopter ile çocuklar getirilmektedir. Deri hastalıklarında ve çocuk psikolojisinde en iyiyiz.
 İngiltere'den dahi hastalarımız bulunmaktadır. Örneğin, yeni doğan bir bebeğin bir ayağı uzun, diğeri kısa ise doğumundan kısa bir süre sonra ameliyat ile müdahale ederek bacakları aynı uzunluğu getirebilen tek hastaneyiz. Zehirlenme durumlarında yine en iyi bakımı hastanemiz gerçekleştirmektedir. Tıp'daki en son modern teknolojiyi kullanıyoruz.

 Tabii bu konularda sponsorlara ihtiyacımız var. Bulaşıcı hastalığa düçar olmuş çocuklarımız var ki; yaşamak için günde bir milyon forintlik ( 3 500 Euro ) ilaç kullanmak zorunda kalıyoruz. Tüm bu ihtiyaçları organize eden çalışkan, dinamik ve güçlü bir kadromuz bulunmaktadır.

Başkan Şahbaz, buraya bizler çok özel bir amaçla geldik.

Başkan Şahbaz'da TÜMİŞAD olarak çocuk hastanesini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, daha önceki yıllarda bu tür yardımları vakıflar üzerinden
 gerçekleştiriyorduk, ancak bu yıl yapacağımız yardımı doğrudan hastaneye gelerek çocukları yerinde ziyaret edip sevindirerek daha büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Hasta ziyareti ve hediyeleşme Macar ve Türk kültüründe de önemli yer teşkil etmektedir. Derler ki; hastalıkların yarısı fiziki diğer yarısı psikolojiktir. Bizler o psikolojik kısmına deva olmak için de buradayız. Hasta olan minik yavrularımıza kalbimiz ile birlikte enerjilerimizi de getirdik. Gayet tabii bizler işadamıyız ancak sosyal hayatın içerisinde de sürekli varız. Bu sosyal sorumluluk vazifesi de bizler için her daim olan yaşam tarzımızın bir parçasıdır.

Aslında çocukları sevindirirken, bizler de ayrıca kendimizi rehabilite ve mutlu ediyoruz. Bizler bunun farkındayız. Hayatın kendisi bebek, çocuk ve yaşlıların varlığı ile ifade edilebilir. Bu hayatı ve yaşamı oluştururken çocukları ve yaşlıları unutmamalıyız. İnsani duyguları biraz daha yakından hissetmek ve yaşamak için buradayız.
Türkiye'den herhangi bir hastane ile ortak çalışmalarının olmadığını duyunca çok şaşırdıklarını ifade ettiOrtak işbirliği ve çalışma konusunda hazır olduklarını ve elçilik yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirtti.
 Başhekim Dr Nagy Anikó böyle ziyaretlere alışık olmadıklarını, bu ziyareti ne amaçla yapıldığını sorması üzerine;Başkan Şahbaz, bizler çok özel bir amaçla buraya geldik. TÜMİŞAD üyeleri olarak buraya hediyelerimizle gelmekten ziyade, kalbimizi ve yüreğimizi getirdik.
Sizlerin yanınızda olduğumuzu hissettirmeye geldik. Tabii ki yaklaşan Noel ve Yılbaşında çocukları mutlu etmek için hediyelerimizi de getirdik.
İyi niyet ve dileklerde bulunduktan sonra karşılıklı hediyeler verildi. Türk lokumu da hediye edildi.
Böyle ziyaretlere alışkın olmayan minik hasta çocuklar Türk işadamı heyetini ellerindeki hediyelerle odalarında görünce sevinç ve mutluluklarını teşekkür ederek ifade ettiler.
Ziyarete katılan heyette, TÜMİŞAD Başkan Yardımcısı Emin Altaç, Genel Sekreter Dr. Kamil Nas, İşadamları Ali Mercan, Demirhan Efendioğlu, Szomor İmre, Tahir Güneş,  Tóth JózsefTarık Tekeş, Szomor İbolya, Kiss Béla hazır bulundu.
Hastanede yatan tüm bölümlerdeki çocuklar tek tek odalarında ziyaret edilerek TÜMİŞAD üyeleri tarafından hazırlanan oyuncak, çocuk çorabı, çocuk terliği, çikolata, kek, bisküvi ve şekerleme hediye edildi.

Macaristan Genelkurmay eski Başkanı ve Macaristan Ankara eski Büyükelçisi Dr. Végh Ferenc'in de yolladığı oyuncaklar minik çocuklara takdim edildi.
En kısa zamanda yeniden ziyaret edeceklerini ifade eden heyet hatıra fotoğrafı çektirerek hastaneden ayrıldı.

http://www.sivilhaber.com/stk/tumisad-budapestede-cocuk-hastanesini-ziyaret-etti-h9397.html

Yorumlar