Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğü, Macaristan'da faaliyet gösteren 3 üniversite ile Erasmus uygulamaları kapsamında öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğini kapsayan anlaşmalar imzaladı.




Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörlüğü, Macaristan'da faaliyet gösteren 3 üniversite ile Erasmus uygulamaları kapsamında öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğini kapsayan anlaşmalar imzaladı.

DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, DPÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Göçmez ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Oktay Şahbaz ile Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye giderek, bu kentteki Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi, Corvinus, Eötvös Lorand üniversiteleriyle iş birliği anlaşmaları imzaladıklarını bildirdi.





Anlaşmaların, Erasmus uygulamaları çerçevesinde öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğini içerdiğini belirten Prof. Dr. Erarslan, şöyle devam etti:



"Macaristan'ın 3 Nobel ödüllü ve Rubik Küpünün icat edildiği en iyi teknik okulu olan Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi ile inşaat, makine ve elektronik mühendislikleri, matematik alanlarında öğrenci hareketliliği ve genel mühendislik alanlarında personel hareketliliği anlaşmaları imzalandı. Ülkenin önde gelen iki asırlık okulu Corvinus Üniversitesi ile idari bilimler alanında personel ve öğrenci hareketliliği anlaşması yapılarak, çift diploma ve daha farklı konularda iş birliği için mutabakat sağlandı. Eötvös Lorand Üniversitesi ile Tarih Bölümü için Erasmus anlaşması imzalandı."

Prof. Dr. Eraslan, Kütahya'nın kardeş şehri Pecs'te ise Macaristan'ın en eski üniversitesi olan Pecs Üniversitesi'nin davetlisi olarak Szentagothai Araştırma ve İnovasyon Merkezi'nin açılış törenine katıldıkları bilgisini verdi.

Pecs Üniversitesi ile 8 bölümde mevcut Erasmus anlaşmalarını yenileyip kurumun en güçlü alan olduğu Tıp Fakültesi ile iş birliği konusunda anlaşma sağladıklarına işaret eden Prof. Dr. Erarslan, DPÜ'de kurulması planlanan Mimarlık Fakültesi için Pecs Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bochmann Balint ile iş birliği konularını görüştüklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Sedat Gök

Anadolu Ajansı

Editör : Tarık Tekeş

Yorumlar