Veteran güreşçisine Macaristan'daki işadamları sahip çıktı

Macaristan'daki Dünya Veteranlar Şampiyonasına maddi imkansızlıklar yüzünden katılamayan Kamil Akdağ'a Macaristan'daki Türk işadamları sahip çıktı. İşadamı Osman Şahbaz, "Her masrafı bizden" dedi.


Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz, Macaristan'daki Dünya Veteranlar Şampiyonasına maddi imkansızlıklar dolayısıyla katılamayacağının açıklanması üzerine bir açıkalma yaptı. Açıklama şöyle:
"Biraz evvel arkadaşlarımızın İHA kaynaklı ellerine ulaşan yukarıdaki haberde, Yozgat'ta bulunan eski milli güreşçimizin Macaristan'daki Dünya Veteranlar Şampiyonasına katılabilmesine engel olarak; konaklama, yeme içme masrafları olduğunu üzüntü içerisinde okumuş bulunuyoruz.
Bizler Macaristan - Budapeşte'de kurulu Türk Macar İşadamları Derneği olarak, Kamil Akdağ beyin 18 - 23 Eylül 2012 tarihlerinde Budapeşte'de konaklaması ve yeme içme masraflarını karşılamaya hazırız. Yeter ki Yozgat'lı milli güreşçimiz Budapeşte'de Türk milletini temsil etsin. Hele birinciliği alacak olursa da Macaristan'dan bizler de kendisini  işadamları olarak ödüllerle Türkiye'ye yolcu ederiz. Derneğimizin aynı zamanda misyonlarından bir tanesini icra etmiş oluruz.
Bizimle irtibata geçmesi durumunda.
Elçilik - köprü vazifesi yapacağınız için teşekkür ederiz.    
   
Şimdiden ilgi, alaka ve yardımlarınıza içtenlikle teşekkür ederiz."
İHA'NIN SERVİSE KOYDUĞU HABER
Milli Güreşçi Destek Bulamadı
Macaristan’da yapılacak olan Dünya Veteranlar Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsil etmek isteyen milli güreşçi Kamil Akdağ (58), destek bulamadı.
Milli güreşçi Kamil Akdağ, Macaristan'ın Budapeşte şehrinde 18-23 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacak olan Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası'na katılmak için Güreş Federasyonu'na başvurduğunu, Federasyon tarafından yol ve pasaport masraflarının karşılandığını, konaklama ve yemek masraflarının kendilerine ait olduğunu söyledi.
Bu anlamda maddi sıkıntı yaşadığını ve Tokat Valiliği aracılığı ile başvurduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan olumsuz yanıt aldığını ifade eden Akdağ, maddi destek bulamazsa şampiyonaya katılamayacağını kaydetti.
Akdağ, Türkiye'yi temsil ederek ay yıldızlı Türk bayrağını göndere çektirmek istediği belirterek, "Ata sporuna destek çıkılmalı. Tokat'tan bu şampiyonaya benimle birlikte 4 sporcu katılacak. Durumları iyi olan gidecek olmayan gidemeyecek. Ayrıca otobüs yolculuğu ile Macaristan'a gidilecek. Bu sporcuların performansını etkileyecektir. Bizim gibi bu yaşlarında güreşle yanıp tutuşan sporculara destek olunmasını arzu ediyorum. Kendimi değil ülkemizi orada temsil edeceğim. Ama çaldığımız kapılar yüzümüze kapanıyor" dedi.

Yorumlar