Macaristan"dan Türk Balesine Davet,19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali devam ederken, festivalin önümüzdeki yıl hazırlıkları da şimdiden başladı.


Macaristan"dan Türk Balesine DavetFestival kapsamında sahnelenen Kuğu Gölü Balesi’ni izlemek için Macaristan’dan Antalya’ya gelen Györ Balesi Direktörü Janos Kiss, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Nilay Genç Çebi, koreograf Arkın Zirek ve Macaristan Antalya Fahri Konsolosu Bekir Bülent Özsoy ile bir araya geldi. Toplantının ardından Stellas Manzara’da öğlen yemeği yiyen yetkililer, iki ülke arasındaki kültürel ve sanatsal işbirliğinin sevindirici olduğunu belirttiler.
Mehmet Balkan’ın koreografisini üstlendiği Kuğu Gölü balesini izlemek için Türkiye’ye gelen Janos Kiss, önümüzdeki yıllarda devlet opera ve balesi topluluklarıyla işbirliği yapmak istediklerini ve birlikte ortak projelerde yer alma düşüncesi içinde olduklarını dile getirdi. Türkiye’deki dansçıları çok yetenekli bulduğunu belirten Kiss, önümüzdeki yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Macaristan Dans Festivali’nin gala gecesinde sahne almaları için Türk bale sanatçılarına da bir davette bulundu.

EXPO 2016

Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin yelpazesini her geçen yıl daha da genişletmek istediklerini ve bu kapsamda çalışmalarını sürdüklerini belirten Şadi Erdoğan, Macaristan ile işbirliğine de sıcak baktıklarını belirtti. Devlet Opera ve Balesi yetkilileri ile Györ Balesi Direktörü Janos Kiss’in bir araya gelmesine öncülük eden Macaristan Antalya Fahri Konsolosu Bekir Bülent Özsoy ise 2016 yılında Antalya’da düzenlenecek Expo içinde ilk temas olan bu toplantıyı gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Kaynak: Macaristan"dan Türk Balesine Davet haberi günün haberleri oku Haber Yurdum 

Yorumlar