Eski Macaristan Başbakanı Açlık Grevinde,Macaristan'ın eski başbakanı Ferenc Gyurcsany, seçim yasasında seçmen haklarını kısıtladığını söylediği değişiklik planlarını protesto etmek için bir hafta sürecek açlık grevine başladı.


Macaristan'ın eski başbakanı Ferenc Gyurcsany, seçim yasasında seçmen haklarını kısıtladığını söylediği değişiklik planlarını protesto etmek için bir hafta sürecek açlık grevine başladı.
Başbakanlık görevinden 2009 yılında istifa eden ve şu an küçük bir parti olan Demokrat Koalisyonu'nun liderliğini yapan Ferenc Gyurcsany, 2014 yılında yapılacak genel seçimlerden önce seçmen kaydı yapma planlarının, demokrasiyi sınırlayacağını ve hükümetin iktidar gücünün artmasına yardımcı olacağını belirtti.
Gyurcsany ve 3 parti üyesinin, dün başladıkları açlık grevi süresince parlamentonun dışında kurulan çadırda kalacakları, bu süre zarfında sadece sıvı ve vitamin alacakları belirtildi.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın liderliğindeki Fidesz partisi, seçmen kaydının, son birkaç yılda vatandaşlık alan ve komşu ülkelerde yaşayan Macarların sayısının takibi için gerekli olduğunu savunuyor.
Muhabir: Neslihan Doğan / Gamze Türkoğlu Oğuz/ AP
Yayıncı: Ogün Duru
Derleyen : Tarık Tekeş
Kaynak: AA

Yorumlar