ASALA'dan tehdit mektubu


ASALA'dan tehdit mektubuErmeni terör örgütü ASALA tarafından Azerbaycan'ın Macaristan Büyükelçiliği'ne gönderildiği iddia edilen bir mektup, dün Türkiye'de basın kurumlarına e-posta ile iletildi.

Haber merkezlerine gönderilen e-postada, Azerbaycan'ın Macaristan'daki Budapeşte Büyükelçiliği'ne ASALA tarafından Türkçe kaleme alınmış bir tehdit mektubu yolladığı belirtildi ve mektubun fotoğrafı paylaşıldı.
Macaristan'dan ülkesine iade edilen Azerbaycanlı subay Ramil Seferov'ın affedilmesine tepki olarak yazılan mektupta, ASALA'nın "PKK'nın silahlı hareketine destek ve direktif verdiği" iddiasına yer verildi.
         
Mektupta ayrıca, Azerbaycan diplomatları, yurtdışındaki Azerbaycanlı öğrenciler, işadamları ve diaspora örgütleri hedef olarak gösterildi. Azeri konsolosluk elemanlarının, bugüne kadar uygulanmayan bir yöntemle öldürüleceği tehdidinde bulunuldu.
         
Ölüm tehditlerinin yer aldığı mektupta, "PKK'nın silahlı hareketine destek ve direktif vererek Türklerden intikamın fazlasıyla alındığı" ifade edildi.

Azerbaycan Büyükelçiliği Basın Müşavirliği de sözkonusu mektubu internet sitesinden paylaştı.

2004 yılında, “NATO'nun Barış İçin Ortaklık” programı çerçevesinde Macaristan'da katıldığı seminerde, Azerbaycan bayrağını ayakları altına alan bir Ermeni subayı öldürdüğü için ömür boyu hapse mahkum edilen Azerbaycanlı subay Ramil Seferov ülkesine iade edilmiş, aynı gün Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in özel  kararnamesiyle affedilmişti.

Yorumlar