Türkler Ve Macarlar Ramazan'a Birlikte Veda Etti

Bizi Google+ üzerinde bulun
Türk Macar işadamları Derneği’nin (TÜMİŞAD) düzenlediği iftar yemeğinde Türk ve Macar birlikteliği yaşandı.


Türk Macar işadamları Derneği’nin (TÜMİŞAD) düzenlediği iftar yemeğinde Türk ve Macar birlikteliği yaşandı. İftar yemeğine konuk olarak Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss Gabor, Macar Milletvekili -Macar Türk Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hegedűs Tamás, T.C. Budapeşte Konsolosu Ömer Acar, 2. Katip Nilgün Oran, Ataşe Ferhat Aslan, Ataşe Enis Şimşek, Azerbaycan Cumhuriyeti Budapeşte Büyükelçiliği 1. Müsteşarı İmanov Anar, Türk ve Macar sanayiciler, iş adamları ile birlikte Macaristan'da yaşayan Türk vatandaşları, akademisyenler, öğrenciler, sporcular, doktor, avukat, mühendis ve eğitimciler katıldı. Magyarorszagi İszlam Kulturalis Egyesület Başkanı Hasan Hüseyin Doğan'ın okuduğu akşam ezanın ardından Medine hurması, Gemlik zeytini, Türk usullerine göre hazırlanmış menü ile birlikte iftarlar açıldı.

Türk Macar İş Adamları Derneği Başkanı ve DEİK-DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz, iftar sonrası yaptığı konuşmada Ramazan ayının Müslümanlar için önemine değindi. Şahbaz, Macaristan’da yaşayan Türkler olarak buradaki birlikteliğe ve güzel duygularla dolu bu güne katkıda bulunmuş olmaktan duyduğu sevinç ve mutluluğu dile getirdi. 1997 yılından itibaren aktif olarak faaliyet gösteren Türk Macar İş adamları derneğinin misyonunda 'en doğru yatırımın insana yapılan yatırım' olduğunu belirten Şahbaz, TÜMİŞAD‘ın varoluş gerekçesinin insani ve ahlaki değerleri yüceltme ve insanı merkeze alan bakış açısı gereği Macaristan'da ve Türkiye'de bilgiyi, tecrübeyi ve uzmanlığı, insanlık yararına kullanma değerlerine sahip, iş adamlarının sorumluluklarının bilincinde olarak, insanlığa hizmet vazifesini yerine getirmekte olduklarını belirtti. Şahbaz, gecenin sponsorları Macaristan THY, Tempo Uno Kft., Smirna Kft., ve Mot Kft.'ye teşekkür etti.
Türkler ve Macarlar Ramazan'a birlikte veda etti
Milletvekili ve Macar Türk Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hegedűs Tamás ise dini vecibelerini yerine getiren dindar insanların insanlığa da faydalı kişiler olduğunu vurgulayıp, birlik, beraberliğe atıfta bulundu. Kısa bir süre önce Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunduğunu hatırlatan Milletvekili Tamás, Ramazan ayında Türkiye'de İstanbul'da olan o manevi atmosferi görmekten, insanların bu kutsal ayı dayanışma ve mutluluk içinde kutlamalarından etkilendiğini belirtti. Barış, hoşgörü ve kardeşlik şehri olan Antakya'da da bulunduğunu ifade eden Tamás, kendileri için önemli olan Szent Pierre'in kurduğu ilk kilisenin Türkiye'de özenle, itinayla korunmasından ve Türk insanlarınca da ziyaret edilmesinden etkilendiğini aktardı. Tamás, Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkilerin daha da yukarılara taşınması gerektiğine inandığını sözlerine ekledi.
Türkler ve Macarlar Ramazan'a birlikte veda etti
Macaristan İstanbul Başkonsolosu Kiss Gabor da Budapeşte'de Macarlar ve Türklerle birlikte iftar yemeğinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ve memnuniyeti dile getirdi. İnanan insanların olduğu yerde barışın, sevginin, dayanışmanın, çalışkanlığın ve dürüstlüğün olduğunu vurgulayan Gabor, iftarın gerçekleşmesini sağlayan TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz'a teşekkür etti.

T.C. Büyükelçiliği Konsolosu Ömer Acar da Macaristan'da yaşayan vatandaşların Ramazan aylarını, iftarlarını ve gelecek Ramazan Bayramlarını tebrik edip huzur, mutluluk ve afiyet içerisinde Ramazan Bayramlarını da geçirmelerini diledi.

Yapılan konuşmalardan sonra, Macaristan Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen çekiliş sonucunda katılımcılardan bir kişiye çift kişilik Macaristan -Türkiye Türkiye-Macaristan business class uçak bileti, bir kişiye çift kişilik Budapeşte-Türkiye Türkiye-Budapeşte ekonomik class uçak bileti, bir kişiye THY uçak maketi ve bir kişiye içerisinde çeşitli armağanların bulunduğu THY hediye paketi takdim edildi. Ayrıca bilet hediyelerinin birinin Macar Akos Kovacs diğerinin Türk Murat Yıldız'a çıkması salondaki dostluk havasını daha da pekiştirdi.

Misafirler uzun süre salondan ayrılmayarak Türk baklavası, çay ve kahve eşliğinde sohbet etti. İftara katılan Türk, Macar, Alman, İranlı, Özbek, Afgan ve Azeri vatandaşların birbirleriyle tanışması ve kaynaşması da iftar yemeğine ayrı bir tat kattı.
Bizi Google+ üzerinde bulun

Yorumlar