Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss,


Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret etti.


Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyaret etti.
Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Macaristan Antalya Fahri Konsolos Bekir Bülend Özsoy ile birlikte ATSO’yu ziyaret etti. ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Özen, Başkonsolos Gabor Kiss'e ATSO'nun çalışmaları ve Antalya ekonomisi hakkında bilgiler verdi.
Macaristan'ın Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine en fazla destek veren ülkelerden biri olduğunu belirten ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Özen, "Macaristan ile ilişkilerimiz tarihsel anlamda çok eskilere dayanmakta ve bugün aynı dostluk ve işbirliği içinde devam etmektedir" dedi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçen yıl Nisan ayında Macaristan'a bir dizi inceleme ziyareti gerçekleştirdiklerini, özellikle Macaristan'ın sağlık turizmi alanında geldiği noktaya dikkat çekerek bu alanda Macaristan'ın deneyimlerini paylaşmalarını istediklerini belirten Özen, ikili ilişkilerin geliştirilmesi için her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

MACAR KULÜPLERİNİN GÖZDESİ ANTALYA
Başkonsolos Gabor Kiss de Antalya'nın Macaristan'da çok iyi bilinen bir tatil destinasyonu olduğunu kaydetti. Başta futbol takımları olmak üzere bir çok Macarspor kulübünün kamp için Antalya'yı tercih ettiğini anlatan Kiss, son olarak Macaristan kano takımının hazırlık kampını Antalya'da yaptığını anlattı.
Kiss, "Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Türkiye, Avrupa için Asya'ya açılan bir kapı. İkili ilişkileri geliştirmek için kısa süre önce Macaristan Ticaret Odası bünyesinde bir Türkiye Masası oluşturuldu" dedi.
Toplantıda Antalyalı ve Macar işadamları arasında sonbaharda ikili görüşmeler yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.
ATSO Başkan Yardımcısı Adnan Özen, Başkonsolos Kiss'e ziyaretin anısına bir plaket verdi.

Yorumlar