Macaristan'da Yaşam


Macaristan'da Yaşam
Macaristan’da Yaşam
Macaristan İçinde Ulaşım
Bütçe planı için fikirler
Konaklama ve Aylık Giderler
Başkent Budapeşte
Macaristan ‘da Yaşam
Macaristan 2004 yılında AB üyesi olduğundan beri hayat standartları açısından büyüyerek gelişme göstermekte… Yaşam rahat ve güvenli… Mesafeler kısa… Ülkenin toplam alanı küçük fakat tarih ve kültür zenginliği çok olduğundan boş zamanlarda isteyen ve ilgilenen için keşfedilecek çok şey var ve ulaşım sorun değil. Eğitim yılı içerisinde takip edilebilecek etkinliklerin yanı sıra özellikle yaz aylarındaki festivaller, konserler, sanat etkinlikleri saymakla bitmez denebilir.

http://www.itthon.hu/site/upload/mtrt/kiadvanyok/Kult/angol/index.html
Bunun yanı sıra sayısız müze, sanat merkezi, doğal güzellikler, doğa aktiviteleri, milli parklar, Dünyaca meşhur yer üstü kaynak ve kaplıcaları bulunmaktadır.

http://www.itthon.hu/site/upload/mtrt/kiadvanyok/magyarorszag/eng/index.html
Macaristan’da genç  jenerasyon İngilizce biliyor. Üniversitelerin çoğunluğunda ücretsiz olarak verilen ortalama toplam 60 saatlik “ Hungarian Crash Course”lara katılarak tahsil hayatınız boyunca Macaristan’da kendinizi rahatlıkla ifade edebilecek Macarca bilgisi edinebilirsiniz… Macarcanın dahil olduğu Fin Uygur dil ailesi Türkçe  dilleri ailesiyle akraba olduğundan  100 kadar ortak kelime kullanmaktayız.
Macaristan Türklerin sevildiği ve sempati ile yaklaşıldığı bir Avrupa ülkesidir. Bunda 150 yıllık ortak yaşamımızın payı büyüktür. Hemen  her şehirde Türklere ait eserler hala korunmaktadır. 
MACARİSTAN’DA EĞİTİM 
Macaristan’da ulaşım
Ülke içinde ulaşım pratik ve rahattır. Aylık öğrenci pasonuzla yani BKV kartı ile tüm toplu taşımacılık araçlarını kullanarak trafik sorunu yaşamadan hızlı hareket edersiniz. Budapeşte gibi trafiğin yoğun olduğu bölgelerde bile metro, otobüs, tramvay ve troleybüs bağlantılarının ortak noktalarda olmasından dolayı ulaşım çabuk sağlanır … Şehirler arası ulaşım için  tren yolu en isabetli seçim olacaktır.
Bütçe planı için fikirler:(yaklaşık €)
1kg ekmek 
0,7 - 1,1
1kg şeker
0,7 - 1,1
1litre süt 
0,7 - 0,9
Ortalama restoranda ana yemek
2,14 - 3,9
Pahalı restoranda ana yemek
3,5 - 16
Hamburger 
1,1 - 2,5
Dondurma  
0,8 - 1,4
Sinema bileti 
2,15 - 4
Kulüp ve diskolara giriş
2,50 - 10,5
Konser biletleri  
7 - 55
Metro,otobüs, tramvay bileti
0,43 - 1
Aylık öğrenci ulaşım kartı
12
GSM telefon ücreti /dk.
0,035- 0.53
Yaşam koşulları:
Aylık kira150-750
Elektrik, su v.s..75-200
Yemek150-200
Gezi 25-70
Eğlence 60- 250
* İstisnasız tüm Macarların 1 numaralı sevgili tatlısı Çikolata Bar şeklinde marketlerde satılan -yalnız Macaristan’a özel- TURO RUDİ mutlaka denenmelidir!  

Başkent Budapeşte konusunda daha detaylı bilgiyi Budapeşte Gezi rehberimizdeki blogda görebilir ve inceliyebilirsiniz,
Kısaca anlatmak gerekirse hatırlatmak amacı ile,
Tuna nehrinin iki yakasını birbirine bağlayan romantik köprülerine; eğlenceli günler ve geceler için müzik publarına,  barlara,  kafelere,  jazz mekanlarına,  rock ve pop olaylarına, ses getiren konserlere, tiyatro, opera, bale ve müzikallere ev sahipliği yapan eşsiz mimarideki tarihi yapıları ile  yaşayan bir kültür şehridir.
Budapeşte gibi 24 saat canlı bir kültür ve tarih kentinde görülecek, gezilecek yer ve yapılacak çok etkinlik var.
Birçok mağaza ve işletmede € ve USD kabul edilmesine karşılık resmi para birimi Macar forintidir.

Yorumlar