Macar turistlerin yeni gözdesi Türkiye!


Macar turistlerin yeni gözdesi Türkiye!
Macaristan Turizm Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz yıl yaz tatillerini Türkiye'de geçiren Macar vatandaşı sayısının bir önceki yıla nazaran yüzde 14 arttığı belirtildi.

2011 yılı içinde 104 bin Macar vatandaşının Türkiye'ye gittiğini açıklayan Macar turizm yetkilileri, 2012 yılında ise 110 binin üstünde Macar vatandaşının Türkiye'ye gitmesinin beklendiğini duyurdu.

Macaristan'da 12 yıldan bu yana hizmet veren ülkenin tek yabancı ortağı olmayan Türk tur operatörü pozisyonundaki Suntimes firmasının sahibi Cengiz Aliç AA muhabirine yaptığı açıklamada, en fazla sıkıntıyı zamlanan uçak maliyetleriyle yaşadıklarını kaydetti.

Uçak maliyetlerinin artmasıyla birlikte doğal olarak bir haftalık Türkiye tatil paketinin de pahalılaştığını bildiren Aliç, zaten ekonomik kriz içinde olan Macar halkının fiyatların artmasıyla tatil yapamadığını söyledi.

Tüm bu yaşananlara rağmen yine de Türkiye'nin Hırvatistan'dan sonra en fazla gidilmek istenen ülke olduğunu belirten Aliç, yaptıkları cazip kampanyalarla Macar halkını başta Antalya ve yöresine çekmeye çalıştıklarını açıkladı. 

Yorumlar