FERENC LİSZT UNİVERSİTY OF MUSİC (LF) LİSZT FERENC ZENEMÜVÉSZETİ EGYETEM


FERENC LİSZT UNİVERSİTY OF MUSİC
(LF)
LİSZT FERENC ZENEMÜVÉSZETİ EGYETEM
www.liszt.hu 
1875 yılında kurulan Akademi 1925 yılında kurucusunun adı olan bugünkü ismini almıştır. Béla Bartok, Zoltan Kodaly, Jenö Hubay, Ernö Dohnanyi, Leo Weiner, David Popper, Sandor Vegh, Imre Waldbauer  gibi sanat mirasımızda iz bırakan isimler burada okumuş ve eğitim vermişlerdir.
Akademinin, özellikle müzik sanatı hakkında derin bilgiye sahip her üyesi üzerine düşen görevi yerine getirmek üzere çalışmaktadır; ulusal ve global kültür hakkında bilgi, açık fikirli ve güncel müzikal deneyim; performans, müzikal kompozisyon, müzik tarihi ve bunlara bağlı olarak yabancı dillerde hakimiyet konularında ileri derece profesyonel bilgi sahibi eğitmenler tarafından sürdürülen öğretimin eşsiz üstünlüğü sayesinde Müzik Akademisinin resmi adı Ferenc Liszt Müzik Üniversitesi'dir.
Akademinin Budapeşte'de 5 binası bulunmaktadır. 1907'de inşa edilen merkez binada yüksek öğretimin yanı sıra canlı bir konser hayatı sürdürülmektedir.
Lisans ve yüksek lisans düzeyinde verilen eğitim, her biri ayrı programlar olmak üzere:
Klavsen;  Jazz-Kontrabas; Jazz-Trampet/Şarkı; Şarkı; Jazz-Piano; Jazz-Gitar, Jazz- Üflemeli Çalgılar; Telli Çalgılar; Arp, Gitar, Akordeon; Santur, Perküsyon; Orkestra Şefliği;Folklorik Müzik; Org; Koro Şefliği; Piano; Jazz-Kompozisyon;
Müzikoloji; Müzik Teorisi'dir.

Yorumlar