Corvinus Üniversitesi

Corvinus Üniversitesi

Okul Hakkında

Budapeşte’de bulunan ve kuruluş tarihçesi 1853 yılına dayanan Corvinus Üniversitesi, eğitim ve araştırma alanında uluslararası tanınırlığa sahiptir. Corvinus Üniversitesi, Avrupa'nın önde gelen eğitim kurumlarından biri olarak kabul edilmektedir.
Mevcut coğrafi ve ekonomik konumu Corvinus Üniversitesi’ni Avrupa için uluslararası aktivitelerde odak haline getirmiştir. Son yıllarda 200'den fazla üniversite ile işbirliği yapılmakta ve bu uzun süreli karşılıklı anlaşmalar kapsamında öğrenci ve eğitmen değişim programları, ortak araştırma ve geliştirme çalışmaları yürütülmektedir.
Corvinus Üniversitesi'nin Avrupa ve dışında birçok üniversite organizasyonunda üyelikleri bulunmaktadır. Erasmus, Erasmus Mundus, Jean Monnet gibi AB finansmanlı program üyelikleri araştırma, hareketlilik, müfredat gelişimi, yoğunlaştırılmış programlar ve staj imkânları sağlamaktadır.
Kampüsler
Corvinus Üniversitesi, 3 kampüste, 7 fakülte çatısı altında öğretim vermektedir.

Popüler Bölümler
İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletme, Sosyoloji
Öğrenci Sayısı
Toplam 18.000 civarı öğrencinin eğitim gördüğü üniversitede 760 akademik personel bulunmaktadır.
Ulaşım İmkanları
Budapeşte, şehir içi ulaşımında oldukça gelişmiş bir yapıya sahiptir. Öğrenciler okula, otobüs, metro, tramvay hatlarını kullanarak ulaşabilirler. Şehir içi ulaşımda öğrencilere indirim yapılmaktadır.
Akademik ve Sosyal İmkanlar
Corvinus Üniversitesi "eğitim oryantasyonlu bir araştırma üniversitesi"dir. Eğitmenlerinin bilimsel performansları uluslararası düzeydedir. Alınan diplomalar AB ve dünyanın rekabetçi piyasalarında kariyer planlayanlar için prestij sağlamaktadır.

Konaklama

Budapeşte’de eğitim gören yabancı öğrenciler genellikle öğrenci evlerinde kalmaktadırlar. Yabancı öğrencilerin kalacakları dairelerin kirası 150 ile 400 Euro arasında değişmektedir. Öğrenciler, kiraladıkları evleri 2 veya 3 kişi paylaşımlı kiraladıklarında konaklama çok daha ekonomik bir olmaktadır. StudyZONE olarak öğrencilerimizin yerleşmesine yardımcı olmaktayız.




Başvuru Prosedürü ve Kabul Şartları

Macaristan’da bir üniversitede okumanız için Türkiye’de sınav sonucu bir üniversite kazanmış olma şartı aranmaz. Sadece Macaristan'da üniversiteye kabul edilmek için öncelikle Macaristan’daki üniversitenin ön kabul sınavına girmeniz gerekir.
Türkiye’de Üniversite yetkilileri kontrolünde yapılacak bu sınav, sizin okumak istediğiniz bölümle ilgili olarak temel derslerde bilginizi ve dil seviyenizi ölçmek amacıyla yapılmaktadır. Temel  matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji sorularından oluşan bu mini sınavdan geçmeniz, üniversiteye kabul edilmeniz için yeterli olacaktır. Bazı bölümler için bu sınav sözlü olarak da yapılabilmektedir.
Macaristan Üniversitelerinde akademik takvim; birinci dönem Ekim ayında, ikinci dönem de Şubat ayında başlamaktadır.

Eğitim ve Yaşam Maliyetleri

Örnek Yıllık Eğitim Ücretleri ve Süreleri:
İşletme -3 yıl: 5800 Euro
Uluslararası İşletme – 3 yıl: 5800 Euro

Macaristan’da bir öğrencinin konaklama, beslenme ve sosyal yaşam giderleri aylık olarak  yaklaşık 425 Euro'dur ve diğer Avrupa şehirlerine kıyasla çok uygundur.




Yorumlar