TÜRK - MACAR DOSTLUK DERNEĞİ


Amacı  ve Misyonu

Türk-Macar Dostluk Derneği Bakanlar Kurulu’nun 6 Haziran 1992 ve 92/3169 sayılı kararı ile Ankara’da kurulmuştur. Derneğimiz
-          Türk ve Macar ulusları arasındaki geleneksel dostluk ve kültürel ilişkileri geliştirmeyi,
-          Türk ve Macar toplumları arasındaki bilimsel, sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin ilerlemesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
Bu amaçla derneğimiz aşağıdaki çalışmaları yapmaktadır:
-          Türk ve Macar uluslarının tarih, kültür ve sanat özelliklerini araştıran ve dile getiren bilim ve sanat etkinliklerini düzenlemekte ve desteklemektedir.
-          İki ülkenin sanatçıları ile bilim ve kültür adamları için değişim programları ile basın-yayın alanında işbirliği yapmaktadır.
-          İki ülkenin ekonomik alanda yakınlaşabilmesi için işadamları ve yatırımcılarının ortak girişmiler için destek sağlamakta, bu doğrultuda program oluşması için katkıda bulunmaktadır.
-          İki ülke arasında karşılıklı dostluk duygularını geliştirecek çalışmalar yapmakta, iki ulusun yakınlaşmasını sağlayıcı girişimlerde bulunmaktadır.
Derneğimiz, şimdiye kadar bu amaca uygun olarak pek çok etkinlik gerçekleştirmiş, Türk-Macar dostluğuna ve iki kültür arasındaki yakınlaşmaya önemli katkılarda bulunmuştur. İzmit’te, İstanbul’da ve Tekirdağ’da faaliyet gösteren Macar Dostluk dernekleri, Budapeşte’deki Macar-Türk Dostluk Derneği, Ankara Üniversitesi DTCF Hungaroloji Bölümü öğretim üyeleri - öğrencileri ve Macaristan Ankara Büyükelçiliği ile işbirliği yapmış, çeşitli hayırsever iş adamları ve kuruluşlar tarafından desteklenmiştir. 



Yorumlar

  1. Emeği geçenlerinin yüreğine sağlık sağolsunlar var olsunlar,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder