21.4.13

Főiskola: törököt fognak?

Főiskolánkon tettek látogatást a Török Magyar Üzletemberek Egyesületének képviselői.
A Dunaújvárosi Főiskolában rejlő lehetőségek feltérképezésére érkezett 2013. április 17-én egy tízfős török delegáció Şahbaz Osman, a Török Magyar Üzletemberek Egyesületének elnöke vezetésével. A vendégeket Rajcsányi-Molnár Mónika dr. oktatási rektorhelyettes fogadta.

A találkozón a DF Nemzetközi Kapcsolatok Iroda vezetője, Gyöngyössy Katalin rövid prezentációban mutatta be a főiskola magyar és angol nyelvű képzéseit, majd a kutatás-fejlesztési lehetőségekről, a DF vállalati, partneri együttműködéseiről és online oktatási lehetőségekről Virág László, az Ecotech Közép-Európai Technológiai Központ Zrt. vezérigazgatója tájékoztatta az élénken érdeklődő vendégeket. A Török Magyar Üzletemberek Egyesületének bemutatkozását követően, a campus-sétán ellátogattak az oktatási és kutatási laborokba és a tv-stúdióba is, ahol a DF szakemberei a gyakorlatban is bemutatták a főiskola eszközparkját.

Az első találkozó célja a kölcsönös ismerkedés mellett az oktatás fejlesztési lehetőségeinek feltérképezése, illetve kölcsönös beiskolázási lehetőségek felkutatása, tudományos, oktatási együttműködésekben rejlő lehetőségek kihasználása és természetesen a Dunaújvárosi Főiskola megismerése volt.

Az ismerkedési nap végén a Török Magyar Üzletemberek Egyesületének delegációja azzal búcsúzott, hogy meggyőződésük, hogy a találkozó, a személyes kapcsolat kialakítása jelentősen segítheti a felsőoktatás területén kívánatos magas szintű és aktív együttműködés további fejlesztését.

DSCF0825_660

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder