Szabadbattyán Belediye Başkanı Mátrai Csaba'nın Davetine TÜMİŞAD Kulak Verdi.

Türkiye'nin ekonomik, kültürel, sosyal alandaki etkisinin farkına varan Macarlar, Türkleri yatırıma çağırıyor.

Belediye Başkanı şehirlerinde hiç bir Türk'ün yatırımının olmadığını ifade ederek, Szabadbattyán ve Szekesfehervár'a Türk yatırımcıları ortak projeler değerlendirmek ve geliştirmek üzere davet etti. 



Bölgede tarım, hayvancılık, seracılık, çelik sac imalatı, mekanik ve elektronik torna CNC fabrikalarının bulunduğunu belirten Başkan gelecek Türk yatırımcılara her türlü yatırım 

kolaylığı ve teşvik vermeye hazırız.

Szekesfehervár'da üç üniversitemiz bulunmaktadır. Türkiye'den üniversitelerimize okumak için öğrencilerinizi beklediğimiz gibi; üniversite öğretim üyelerini de eğitmen değişim proğramlarına bekliyoruz dedi.

Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz'da bu olumlu ve iyi dileklerini memnuniyetle dinleyerek, Türkiye'de bir siyasi istikrar vardır. 

Bu siyasi istikrar, başta ekonomi olmak üzere, tüm sosyal katmanlarda olumlu etki bırakmış, yansımasını da şimdilik dünya ekonomisi içerisindeki 16. sırada oluşumuz ile görüyoruz. Gelecek on yıl içerisinde Türkiye kendisine ulaşılması mümkün, ancak çok yüksek bir hedef koymuştur. 

Bu hedefi yakalayacak altyapı ve güce sahiptir.

Türkiye'nin bu hızlı gelişen ekonomisi ve coğrafi yapısı içerisinde Macar işadamı, sanayici dostlarımızı da yanımızda görmek bizleri bahtiyar edecektir. Bizlerde Türk işadamlarını Macaristan'a yatırım yapmaya her zaman davet ediyoruz ve edeceğiz.

Geçmişten gelen dostluk bağlarımızı olumlu yönlerini ele alarak gelecek nesillere taşımalıyız. Bizler de bugün yediden fazla demir yolunun kesiştiği Macaristan'ın merkezindeki Szabadbattyán ve Szekesfehervár'a bu maksatla resmi bir ziyarette bulunduk. 

Diliyoruz ki, bu ilişkilerimizi daha da olgunlaştırılarak yukarılara taşırız dedi.

Karşılıklı değerlendirmeler sonrasında ÁMK Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár Müdürü Polyak Istvan kendi yapmış olduğu şehrin panoramik resmi ve heyetin şehre gelişi onuruna hazırlanan ''Emleklap'' ı Başkan Şahbaz'a takdim etti. 


Türk işadamlarını yatırım yapmaya davet etti. Her türlü destek ve katkıyı sağlamaya hazırız.


T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'ın iki ay önce Macaristan ziyaretini duyan Belediye Başkanı Mátrai Csaba Türk işadamlarını şehrine yatırım yapmaya ve Osmanlı döneminden kalan '' KULA Kulusini'' tanıtmak ve etrafına bir sosyal tesis alanı yapılmasını önermek üzere davet etti. 

Heyet 1975 yılına kadar tahıl ambarı olarak kullanılan, şimdi ise koruma altına alınan ve müze olarak hizmet veren tarihi Kula kulesini yerinde ziyaret etti. Kula Tororny müzesi içerisindeki Osmanlı Döneminden kalma şehit mezat taşlarını gördüklerinde

derin düşünce içerisinde hayretlerini gizleyemediler.

Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz, Başkan Yardımcısı Emin Altaç, Tarihçi Yazar Adorján İmre ve Tarık Tekeş ile birlikte Szekesfehervar'ın batısındaki Szabadbattyán şehrine ziyaretin çok yararlı olduğunu, bu görüşmeleri çevremizdeki işadamlarımız ile de paylaşacağız dedi.








Yorumlar

  1. Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz, Başkan Yardımcısı Emin Altaç, Tarihçi Yazar Adorján İmre ve Tarık Tekeş ile birlikte Szekesfehervar'ın batısındaki Szabadbattyán şehrine ziyaretin çok yararlı olduğunu, bu görüşmeleri çevremizdeki işadamlarımız ile de paylaşacağız dedi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder