Macar yönetimi Azerbaycan'a nota verdi

Macar yönetimi Azerbaycan'a nota verdi


Macar yönetimi Azerbaycan'a nota verdi

Macaristan, ülkesine iade edildikten sonra serbest bırakılan Azerbaycanlı subay Ramil Seferov'la ilgili Azerbaycan'a nota verdi.
Azerbaycan APA haber ajansı, Azerbaycanlı subay Ramil Seferov'un ülkesine iade edildikten sonra serbest bırakılması nedeniyle Macaristan yönetiminin Azerbaycan'a nota verdiğini duyurdu.
        
Macaristan Dışişleri Bakanlığı, dış ilişkilerden sorumlu sekreteri Zsolt Nemeth tarafından Azerbaycan'ın Budapeşte Büyükelçisi Vilayet Guliyev'e takdim edilen notada, ülkesine iade edilen Ramil Seferov'un affedilmesinden Macaristan hükümetinin rahatsız olduğu ifade edildi.
        
2004 yılında NATO'nun Barış İçin Ortaklık programı çerçevesinde Macaristan'da katıldığı seminerde, Azerbaycan bayrağını ayakları altına alan bir Ermeni subayı öldürdüğü için ömür boyu hapse mahkum edilen Azerbaycanlı subay Ramil Seferov, ülkesine iade edilmiş, aynı gün Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in özel kararnamesi ile affedilmişti.
        
AA
 

Yorumlar

  1. macarlar türk soyundan değilmi? ne zamnadır ermenileri savunur oldular? bu notanın altında başka sebepler yatıyor! Ramil saferov bir kahraman...bu meselede Azerbaijana sonuna kadar katılıyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder