International Business School (IBS)


International Business School (IBS)

Okul hakkında


IBS (International Business School), İngiltere’deki Oxford Brookes Üniversite’sinin Avrupa Kampüsüdür. Orta Avrupa’nın ilk özel yüksek öğrenim kurumu olarak 16 sene önce kurulan International Business School, kısa zamanda dünyanın en prestijli özel işletme okullarından biri olmuştur. IBS, bu başarısını uluslararası saygınlıktaki  uzman eğitimcileri, Oxford'dan gelen misafir profesörleri tarafından verilen nitelikli eğitim programları sayesinde yakalamıştır.
IBS öğrencileri, eğitimleri sonunda Oxford Brookes Üniversitesi'nin diploması ile mezun olur. IBS’nin en önemli özelliği 3. eğitim yılında öğrencinin bir eğitim yılını dünyanın önde gelen firmalarında çalışarak tamamlamasıdır.
Kampüsleri
IBS öğrencileri Budapeşte kampüsündeki eğitimlerinin yanı sıra 20 farklı ülkede, 80'den fazla ortak enstitüde eğitim imkânına sahiptir.
Öğrenci sayısı
IBS, 60 farklı ülkeden 1300 civarı öğrencisiyle uluslararası bir okuldur. IBS, yüzde 40'a varan yabancı öğrenci sayısıyla Macar yüksek öğretiminde yüzde olarak en fazla yabancı öğrenciyi barındırır.
Ulaşım imkanları
Budapeşte, şehir içi ulaşımında oldukça gelişmiş bir yapıya sahiptir. Öğrenciler okula, otobüs, metro, tramvay hatlarını kullanarak ulaşabilirler. Şehir içi ulaşımda öğrencilere indirim yapılmaktadır.
Akademik ve sosyal imkanlar
IBS öğrencilerinin hayatı, akademik mükemmelliğin yanısıra IBS Pub, IBS Fitness Centre ve IBS Tennis Club ile çok renklidir.
Popüler bölümler
Bilgi Teknolojisi Yönetimi, Finans&Muhasebe, İktisat, İşletme, Sanat Yönetimi, Siyasi Bilimler ve Uluslararası İş İlişkileri, Turizm İşletmeciliği.

Konaklama

IBS öğrencilerine kendi binasında oldukça modern bir yurt imkanı sağlamaktadır. Yurt kampüs içerisinde, oldukça modern oda imkanları ile tek kişilik veya çift kişilik şekilde yapılmaktadır.
Aylık yurt ücretleri; 220 Euro ile 330 Euro arasında değişmektedir.

Başvuru ve kabul şartları

Macaristan’da bir üniversitede okumanız için Türkiye’de sınav sonucu bir üniversite kazanmış olma şartı aranmaz. Sadece Macaristan'da üniversiteye kabul edilmek için öncelikle Macaristan’daki üniversitenin ön kabul sınavına girmeniz gerekir.
Türkiye’de Üniversite yetkilileri kontrolünde yapılacak bu sınav, sizin okumak istediğiniz bölümle ilgili olarak temel derslerde bilginizi ve dil seviyenizi ölçmek amacıyla yapılmaktadır. Temel  matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji sorularından oluşan bu mini sınavdan geçmeniz, üniversiteye kabul edilmeniz için yeterli olacaktır. Bazı bölümler için bu sınav sözlü olarak da yapılabilmektedir.
Macaristan Üniversitelerinde akademik takvim; birinci dönem Ekim ayında, ikinci dönem de Şubat ayında başlamaktadır.
Eğitim ve yaşam maliyetleri
Örnek Yıllık Eğitim Ücretleri ve Süreleri:
İngilizce Hazırlık yıllık ücreti: 3800 Euro
İşletme- 4 yıl: 5000 Euro
Uluslararası İş İlişkileri- 4 yıl: 5000 Euro
Turizm İşletmeciliği- 4 yıl: 5000 Euro
Macaristan’da bir öğrencinin konaklama, beslenme ve sosyal yaşam giderleri aylık olarak  yaklaşık 425 Euro'dur ve diğer Avrupa şehirlerine kıyasla çok uygundur.

Yorumlar